От три месеца посетителите в зоологическата градина в испанския град Валенсия

...
От три месеца посетителите в зоологическата градина в испанския град Валенсия
Коментари Харесай

Сърцераздирателно : Шимпанзе отказва да се раздели с мъртвото си бебе цели три месеца

От три месеца посетителите в зоологическата градина в испанския град Валенсия са очевидци на сърцераздирателна панорама – по какъв начин скърбящо шимпанзе прегръща тялото на мъртвото си бебе. Майката Наталия губи малко си единствено няколко дни след раждането. И от този момент е неутешима, отказвайки да се раздели с него.

„ Това е държание, което и преди се е следило при шимпанзетата. При това освен в зоологическите градини, само че и при тези на независимост в дивата природа ”, изяснява шефът на „ Биопарк – Валенсия ” Мигел Касарес.

И добавя: ”Също като хората, и шимпанзетата скърбят за своите изгубени близки. Но не е всекидневно този развой да продължава толкоз дълго ”. Наталия към този момент е губила едно малко през 2018 година и по тази причина сега е зорко следена от ветеринарите.

Шимпанзетата са измежду най-застрашените типове примати в Африка. Популацията им в дивата природа е сред 100 000 и 200 000 екземпляра. Броят им понижава главно поради бракониерство, загуба на хабитат и разнообразни заболявания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР